"В Европейския парламент ще направим това, което направихме в българския. Вместо да говорим, ще действаме. Това показахме и с политиката си в България.", това заяви лидерът на НФСБ и водач на листата на "Патриоти за Валери Симеонов", Валери Симеонов, в предаването "Плюс-минус" по "Нова телевизия".

"Важно е България да изпрати дейни, последователни и упорити хора в Европейския парламент, които постигат целите си. Трябват ни представители които да защитават дребния и средния бизнес. Всичко друго е заблуда на неориентираните избиратели.", обясни Валери Симеонов.

"Няма как да оправим корупцията чрез ЕС. България сама трябва да реши проблемите си. Няма такива европейски механизми, които да оправят корупцията в България. Европейската прокуратура ще защитава и охранява европейските средства. България ползва повече средства отколкото внасят.

Валери Симеонов коментира и 09.05-денят на победата.

"С ликвидирането на съпротивата на фашизма на територията на Европа се открива една нова епоха, но за съжаление с това започва и студената война. Винаги има някакъв стремеж за размахване на плашилото на фашизма. Не знам защо се забравя за фашизма в Съветския съюз. Това явление го е имало за по-дълъг период от колкото в Германия. Имало е ликвидиране на елита. Сталинските процеси са най-кървавите в историята на света. Нека все пак да погледнем от историческата далечина и да погледнем реално на тези процес.", заяви Симеонов.