Полицаи, медицински персонал ще имат възможност за летуване във вътрешен туризъм. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание.

"За ваучерите се обединихме около предоставянето на тази възможност за летуване само във вътрешен туризъм, само в български обекти на хората, които са на първа линия със заболяването, което стана причина за всички тези резки промени.

С други думи - полицаи, медицински персонал... при това при едно условие, първо тези ваучери ще бъдат използвани за запълване на държавните бази. Едва след като се запълнят те, тогава ще бъдат използвани в хотели и места за настаняване", коментира Симеонов.

Той заяви, че подкрепя въпроса, свързан с намаляването на ДДС-то.

"И към настоящия момент във всички туристически обекти цари едно двуличие, една неравнопоставеност между хотелските стаи, хотелите като места за настаняване и зъаведенията за хранене към същия хотел", добави Симеонов.

БЛИЦ припомня, че на брифинга бе и премиерът Бойко Борисов, който съобщи важни икономически новини. Освен това министър-председателят каза тежката си дума за отварянето на моловете.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!