След като миналата година се оказа, че Ванга е предсказала коронавируса, ние се чудехме: какво да очакваме от 2021 г.? Но решихме да не се ограничаваме само с една българска ясновидка и я взехме за партньор френския алхимик, известен със своите пророчества, Мишел Нострадамус, пишат чуждестранни медии.

Вижте кои от техните прогнози се сбъднаха и какво предсказаха за 2021 година.

Ванга предсказа коронавируса и голямо обединение

На Ванга се приписват толкова много предсказания (често противоречащи си), че здравомислещият човек със сигурност ще се осъмни. Едната половина от скептиците вярват, че името на гадателката е свързано с някакво повече или по-малко значимо събитие със задна дата, а другата е склонна да вярва, че Ванга е добре популяризиран държавен бизнес.

Феноменът Божидар Караджов със сензационни предсказания пред БЛИЦ за К-19, изборите и нов катаклизъм

Какво се сбъдна

През юли 1969 г. Ванга възкликна: „Роклята ще я съсипе! Виждам оранжево-жълта рокля в дим и огън! " Не е напълно ясно на кого и при какви условия тя е изкрещяла това, но горящата рокля обикновено се свързва със смъртта на Индира Ганди, министър-председател на Индия.

През октомври 1984 г., когато отивала на интервю с драматурга Петър Устинов, тя носела шафрана рокля. Бронежилетката, която е несъвместима с такъв тоалет, премиерката като истинска жена, я свалила. По пътя към приемната, където филмовият екип чакал Ганди, тя срещнала убийците си. Един изстрелял три куршума в премиерката, а партньорът му цял пълнител.През 1979 г., според различни източници, Ванга пророкува бъдещето на Русия. Тя казва: „Виждам градина. Това е Русия. Снегът е навсякъде. Много сняг. Чувам гласове: мъжки и женски. Не, това не са гласове - от дълбините на земята сокът храни дърветата. Необичайна пролет идва в Русия”.

Това разкритие се свързва, разбира се, с перестройката и като доказателство се цитират и мемоарите на Раиса Горбачева. В книгата „Надявам се...“ са публикувани нейните мемоари от 10 март 1985 г .: „Излязохме в градината. Михаил Сергеевич беше много уморен. Отначало мълчеше. Тогава той казва: "Утре е пленум. Може да стане въпрос за мен, че ще ръководя партията."

През 1989 г. гадателката изглежда е видяла събитията от 2001 г.: „Страх, страх! Братята американци ще паднат, кълвани от железни птици. Вълците ще вият от храстите, а невинна кръв ще тече като река. " Е, какви други „американски братя“ могат да бъдат свързани с „железните птици“, ако не кулите близнаци?

В началото на 2020 г. се появи информация, според която Ванга предсказала и коронавируса. Твърдяла, че през 2020 г. „ще има някаква болест, която може да причини епидемия по целия свят“. Този вирус обаче трябвало да се появи в Африка.

Но в Африка първите случаи на инфекция с китайски коронавирус бяха регистрирани едва на 29 януари, месец след откриването му в Ухан. Но това, което е интересно, според данните на теоретиците на конспирацията, българската ясновидка заявила, че лекарството ще бъде намерено през същата година. И в края на 2020 г. ваксинацията в някои страни наистина започна.

Това, което тя прогнозира за 2021 годинаЛечението от коронавирус не е единственото, предсказано от Ванга. Британският таблоид Mirror публикува прогнозите на българската ясновидка за 2021 г., в който се споменава, че тази година учените ще намерят лек за рак. Но само да беше това.
Доналд Тръмп трябва да се страхува от 2021 година. Оказва се, че навремето Ванга казала, че „45-ият президент на САЩ ще се разболее от мистериозна болест, която ще го остави глух и ще причини мозъчна травма“. Има пророчества и за Русия. Например за покушението върху живота на руския президент „от някой в ​​собствената му държава“ и за факта, че „три гиганта ще се обединят“.

Според прогнозите европейската икономика ще рухне, ислямистките терористи ще извършват атаки в страните от ЕС. Светът ще страда от много катаклизми и големи бедствия. Освен това през 2021 г. човечеството ще бъде пленено от „силен дракон“. Някои признават, че става дума за Китай.

Нострадамус предсказал атомната бомба и сблъсък на астероид

Мишел Нострадамус многократно е предупреждавал, че своите прогнози „поради възможността да навредят на настоящето и особено на бъдещето“ той умишлено изразява снеясни и загадъчни изрази. В книгата му „Пророчества“ има много малко конкретни дати и имена, практически няма хронологичен ред в представянето на материала.

Вероятно именно това прави възможно многобройните почитатели на Нострадамус да интерпретират неговите пророчества, като ги адаптират към своето време, преориентират според личните си симпатии или антипатии. Отдавна обаче е забелязано, че в неговите предсказания има немалко интересни и точни исторически съвпадения.

Какво се сбъдна

Едно от пророчествата на Нострадамус казва: „Някъде в Западна Европа ще се роди дете в семейство на бедни хора. То ще плени мнозина с речите си и славата му ще достигне източните земи. Яростни гладни зверове ще прекосят реки и по-голямата част от света ще се бие срещу Хистър."

През 1889 г. бъдещият диктатор Адолф Хитлер е роден в семейство на бедни родители в Западна Европа. Славата за него наистина се разпространила не само в „източните земи“, но като цяло по целия свят. Що се отнася до "Хистър", тук мненията на историците са разделени: някои го смятат за неточност, други са сигурни, че това е латинското име на Дунав.

На 2 септември 1666 г. пожар в малка пекарна в Лондон се превръща в огромен пожар, който гори в продължение на три дни и унищожава града. Това събитие е известно като Големият пожар в Лондон. Историците вярват, че точно това събитие е предсказано от Нострадамус, когато той пише: „Кръвта на невинните ще бъде поискана от Лондон, изгаряйки с огън три пъти двадесет плюс шест. Старата дама ще падне от висините на трона си и много дворци ще бъдат унищожени."

Нострадамус предсказва появата на атомната бомба. Той пише: „Небесната стрела ще разшири крилото на смъртта: голямо завоевание. Горд народ ще бъде ударен с камък, хвърлен от дърво. Слуховете за нещо чудовищно, създадено от човека, ще доведат до унищожение. " През август 1945 г. САЩ хвърлят две атомни бомби върху японските градове Хирошима и Нагасаки.

Това, което той прогнозира за 2021 година

Въпреки че Нострадамус не посочва конкретни дати, изследователите са склонни да бъдат конкретни и смело изпращат някои събития до 2021 година. Някои от тях са публикувани от Mirror. На алхимика се приписва дори зомби апокалипсис. Той твърди, че определен учен ще създаде биологично оръжие-вирус, който ще превърне хората в зомбита.

В пророчествата за алхимика има и световени глад, което ще бъде един от първите признаци за края на света през 2021 г .: „Световната трагедия ще върне хората в миналото и по-голямата част от населението ще страда от проклятието“.

И сякаш само това не е достатъчно, Нострадамус прогнозира слънчеви бури, които ще причинят огромни щети на целия живот на планетата. Вредното въздействие на изменението на климата ще доведе до войни и конфликти, тъй като светът започва да се бори за ресурси, за да оцелее. В "Годишният хороскоп" той заявява: „Ще видим как водата се издига и земята потъва под нея“.

За пълнота на апокалипсиса историци и изследователи твърдят, че в „Пророчествата“ на Нострадамус има сблъсък с астероид. Това е една от интерпретациите на четиристишието „Огън и дълга пътека от искри се виждат в небето“. Между другото, НАСА също има потенциален претендент за титлата "голям пожар".

Това е астероидът 2009 KF1. Американски изследователи на космоса, след анализ на траекторията му, казват, че 2009 KF1 има всички шансове да се сблъска със Земята на 6 май 2021 година. НАСА твърди, че този астероид е способен да удари Земята с експлозивна сила, еквивалентна на 230 килотона TNT, 15 пъти повече от ядрената бомба, взривена от американците над Хирошима през 1945 г.

Новата година току-що започна, така че имаме всички шансове да видим кои прогнози могат да се сбъднат и кои ще останат догадки. 

Превод и редакция: БЛИЦ