Варненка с оплаквания от задух, е била откарана по спешност със съмнения за коронавирус към Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Св. Марина" във Варна, съобщава Varna24.bg.

Жената потърсила помощ от джипито си поради остра дихателна недостатъчност, където е припаднала и била насочена към МБАЛ "Св. Анна" с работна диагноза "бронхиална астма", тъй като нямала никакви други симптоми на грип като температура, кашлица или хрема.

В болницата станало ясно обаче, че варненката наскоро се е завърнала от Германия. Предвид спуснатите указания от здравното министрество,  лекарите от здравното заведение са повикали инфекционист, въпреки, че няма клинични данни за коронавирус. 

Жената е била транспортирана в Инфекциозна болница, предвид епидемиологичния риск и с оглед на това, че е била в чужбина.  Взети са необходимите проби, които ще установят причината за състоянието й. 

Всички екипи в лечебните заведения във Варна работят в условия на повишен риск и са екипирани със защитни облекла, очила и маски, съобщават очевидци.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ