Върховният административен съд (ВАС) не прие жалбата на синдикатите, работодателските организации и редица предприятия срещу решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/, с което.нови цени на природния газ са по-високи с 23 процента от досегашните, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.

След повече от час заседание, ВАС не прие жалбата на протестиращите, като допусна икономичека експертиза, която ще има за цел да даде повече яснота по проблема.
Адвокатът на синдиците Иван Тодоров  изрази недоволство от случилото се, според него цената на природния газ е паднал на световния пазар, а у нас се получава обратното. Това ощетявало фирмите, които трябвало да работят по цени 3 пъти по-високи от световните. При изкуствените торове природния газ например определя 70% бюджета на фирмата. Не са спазени срокове, не са обявявани публично решения, по делото липсва договорът между "Булгаргаз" и "Газпром", защото нещо в него не е наред, смята адвокатът. По този договор цените се определяли с 9 месечно закъснение, което е нередно./ /Милан Николов, БЛИЦ