Раздялата между най-богатия българин Васил Божков и "оперативно интересните" Пламен Галев и Ангел Христов е заради над 200 млн. лева, които хазартният бос е изгубил покрай съдружието си с дупнишките феодали. Така експерти в бизнеса обясняват пред "Уикенд" напускането от Божков на няколко компании, в които акционери са и Галевите.
Още преди два месеца Васил Божков информирал ортаците си, че планира да се оттегли от управлението на компанията "Инфрастрой" и им предложил акциите си. Промяната в собствеността на холдинга, занимаващ се със строеж на пътища, още не е отразена, но от обкръжението на Васил Божков твърдят, че той отдавна нямал нищо общо с Пламен Галев и Ангел Христов.
Божков, смятан за най-богатия българин, е изгубил огромна сума пари заради сътрудничеството си с Галевци. Според някои анализатори става въпрос за над 200  милиона лева.
Обща фирма на бизнесмена и дупнишките феодали е трябвало да строи автомагистрала "Струма, като цялото финансиране на проекта е за над 400 милиона евро. През лятото обаче от Европа спряха финансирането на магистралата и на още няколко мащабни проекта в пътното строителство заради злоупотреби.
"Галевци ще бъдат отстранени от бизнеса със строеж на магистрали заради натиск от Европа, в момента те продължават да ремонтират пътища в Дупница и в региона, но скоро и това кранче ще секне", твърдят  запознати със ситуацията.
И след развалянето на съдружието с дупнишките бизнесмени Божков си остава един от солидните играчи в пътното строителство, което е много доходоносен бизнес предвид значителните средства, които има да се теглят от европейските фондове за развитие на инфраструктурата у нас. /БЛИЦ