Почитаме паметта на Емо чрез силата на спортния дух на децата. За тях организираме футболните турнири, които са с благотворителна цел. Обвързваме турнира с каузата за подпомагане на деца на починали родители от системата на МВР.


Това заяви вдовицата на загиналия в Лясковец командос Емил Шарков - Милена, пред БНТ.

Шаркова поде инициативата по организиране на благотворителни мероприятия в помощ на децата на загинали служители на МВР.

„Често се налага здравна или психологическа помощ на тези деца. Помагам на семействата. За мен най-силния момент е фактът, че самите семейства си помагат помежду си. Зародиха се приятелства и си помагат“, сподели Милена Шаркова.

„Подкрепата към нас е и от системата на МВР. Децата в кампанията са 102. Потърсиха ни и много семейства, които не са в системата, поради чиновнически неуредици, но са също част от нас“, разказа тя.

Хубаво е, че този турнир стана традиционен и влезе в календара на събития на МВР, добави тя.

„Дъщеря ми премина през труден период след смъртта на Емо. Продължаваме напред. Тя мобилизира мечтата си да стане актриса. Тя е много добро същество и прилича на баща си в това отношение. Помага ми в организацията на каузи. С нея се чувствам по-силна“, каза още Милена Шаркова.