Ахмед Доган има съмнения, че самоубилият се началник на кабинета му Ахмед Емин е искал да го убие. Това заяви журналистката Валерия Велева по Нова телевизия, която единствена бе допусната в Сараите на лидера на ДПС да направи интервю с него.

Хиптозета, че Ахмед Емин е искал да убие Доган се основава на някои действия на Емин преди самото самоубийството, разказва Велева. Емин е написал предсмъртното писмо още в 12:30 часа в централата на ДПС. От там тръгва за Боянските сараи, като упорито отказва да вземе в колата си една от секретарките. След това Емин отива в дома на Доган и започва да чака за среща. Към 16 часа идва земеделският министър Валери Цветанов. Емин продължава да чака с написано писмо в джоба вече 4 часа, станал е нервен и неспокоен. В крайна сметка обаче не е дочакал срещата с лидера на ДПС.
Според Валерия Велева най-шокиращо е мястото, където началникът на кабинета на Доган е избрал да се самоубие - три етажа под земята на два квадратни метра място.
Ахмед Доган решава да говори пред в. Труд, когато в петък вечерта официално е получил предсмъртното писмо на Емин. Лидерът на ДПС дори е показал копие от него на журналистката. Мотивът на Доган да говори публично е бил започналото антитурско и анти ДПС говорене от някои политици. Той е бил силно учуден как е възможно да се отприщи такава злоба след смъртта на Емин. Лидерът на ДПС смята, че умишлено на медиите е подхвърлена невярната информация за  годината, която визира в писмото си Емин, а именно 1985 вместо 1989 г, разказа Велева. По думите й Доган се притеснява от това, че смъртта на Емин е жесток удар срещу ДПС и върху него лично. /БЛИЦ