Омерзена съм от отровните и обидните подмятания по адрес на едно момиче, една жена, актриса, която уважавам и която познавам индиректно от кастинга на последния ни филм – Диана Димитрова. И мога да гарантирам за таланта ѝ и за професионалното ѝ раздаване в този труден кастинг, както и от ролите ѝ, разбира се. Това написа във Фейсбук актрисата Весела Казакова за скандала с побоя над Диана Димитрова. 

"Нейното откровение за преживяната агресия и травма е най-естественото нещо, случва се по целия свят и се надявам все повече жени да се осмеляват да споделят, отмина това време, когато трябва да си мълчим скромно в ъгъла.

Тонът на цялата тази развихрила се в България сага е отомански, от замитанията под килима, намеци и недомлъвки до откровено „разпни я”, все едно е вещица, все едно сме в средновековието. Актьори използват псувни, език и маниери, каквито не съм сънувала, че ще чуя в бранша ни.

Човек и артист като Юлиян Вергов няма нужда от цялата тази армия от защитници и клакьори.

Пожелавам на Диана да бъде силна, да разцъфтява таланта ѝ, да е здрава и да следва смелостта си, защото след много години това ще ѝ е донесло неподозирана сила, бурята ще е отминала, дори забравена, а резултатът от случилото се за нея и много други ще е награда", заявява Казакова.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук