Видин и медицинската общност се сбогуваха с лекаря, издъхнал след заразяване с COVID-19.Той беше човекът, който въпреки пенсионната си възраст, се върна в неврологичното отделение на местната болница, за да го спаси от закриване.

Сега то отново временно не работи. 

77-годишният доктор Борислав се връща в едно от най-натоварените отделения, след като лекарите напускат. Негови колеги казват, че е помолен от ръководството на болницата да помогне в тежкия момент.

Спасява болницата с връщането си. Той продължава да дава консултации и в Спешното приемно отделение.

Трагедията е голяма! Съобщиха кой е починалият лекар от COVID-19 СНИМКА 

„Първият път, когато дойде за консултация, той дойде с неврологично чукче. Ние не бяхме виждали неврологично чукче от години! Той правеше нещата lege artis“, сподели пред bTV медицинската сестра Марияна Върбовска.

Доктор Иванов се заразява с коронавирус в средата на април. „На 77 години да си толкова всеотдаен и толкова много да обичаш професията си, без да отчиташ рисковете. Човек трябва е много смел“, каза д-р Пламена Вълчева, предс. РК на БЛС.

„Струва ми се, че и на него дори не му се вярваше, че е възможно. Че е толкова опасно и страшно, и толкова важно пазенето, взимането на мерки. (…) Вирусът съществува“, заяви дъщерята на починалия медик Албена Бориславова.

А пациенти и днес го търсеха в частния му кабинет. Посочват, че винаги им е обръщал внимание и се е отнасял към тях с изключително уважение. 

В момента отделението, в което доктор Иванов се върна, за да не бъде закрито, не работи поради недостатъчно персонал.

Ръководството на лечебното заведение е в преговори с невролози и ситуацията е временна, обясниха от Регионалната здравна инспекция. Доктор Борислав Иванов беше изпратен от тесен кръг близки и приятели.