„Това, което се случи днес е още едно доказателство за неспособността на това мнозинство и управляващите партии да гарантират нормалната работа на парламента и адекватно управление на страната“. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и депутат от „БСП за България“ Кристиан Вигенин.


Валери Симеонов вбесен: Депутат от ОП с К-19 е в тежко състояние, а БСП правят "пир по време на чума"

Според Вигенин неразбираеми са днешните упреци от страната на управляващите, че опозицията се държи безотговорно, проваляйки заседанията на законодателния орган с отказа да участва в сутрешната регистрация.

„Парламентът е изчерпан и днес видяхме още едно доказателство за това“, смята Вигенин.

„Нашата позиция за неучастие в регистрацията не е нова. Ние сме последователни, това е принципна позиция, която не смятаме да променим. Обвиненията, че БСП е безотговорна са неадекватни.

Ние не веднъж предупреждавахме, че тази агония трябва да приключи. За нас безотговорно би било ако участваме в поддържането на тази агония“, заяви още той.

Вигенин увери, че и занапред депутатите от левицата няма да участват в регистрацията и подчерта, че те ще изразят отношението по законопроекта за бюджета догодина, когато влезе за обсъждане в пленарна зала.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!