Фотографът и телевизионен продуцент Виктор Димчев коментира обвиненията, които президентът Румен Радев направи срещу Лукойл пред БНР.
 

Ето какво написа той във "Фейсбук":

"Демокрация с широко затворени очи…

В неделя по обед по БНР президентът Румен Радев си позволи да обвини една българска (руска) компания – Лукойл – в измами към фиска и държавата.
Преди година, когато нацепените батки биеха полицаи по площадите в платените от олигарси протести, другаря Христо Иванов призова правителството да публикува ревизиите на същата компания.

Отлично знам, че достъп до тези документи имат в ръководството на ДБ. Въобще не се съмнявайте в това. До всичките, до начетите, реалните данни и статистическите отклонения в уредите на стойност няколко милиарда.

Но ето, сега имаме революционно ново служебно правителство и тези убийствени данни могат да видят бял свят, ако наистина това е желание, а не политическа спекула.

Призовавам другаря Христо Иванов да звънне по телефона и да изиска от той-си-знае-кой да му изпрати наличните документи по ревизията на Лукойл.

Призовавам другаря Христо Иванов да пита служебните министри за същите тези документи.
Призовавам другаря Христо Иванов да поиска от другаря Румен Радев да разбият най-сетне тази тъмно червена доходоносна мъгла.

В заключение мога само да кажа, че съм чувал с ушите си и съм виждал с очите си дейността на агентите, които направиха проверката, установиха задълженията и после млъкнаха, натиснати от онези, които сега натискат копчетата на Радев, Рашков и компания."
Това не е майтап. Да си знаете.