Chef Андре Токев и асистентът му Събин Ранков тръгват по следите на традициите във винопроизводството по нашите земи още от времето на траките в следващия епизод на предаването за кулинарен туризъм „Ловци на храна“.
Кулинарното им любопитство ги отвежда към региона на Ямбол. Там двамата са гости на една от най-старите изби в Южна България – „Вила Ямбол“. Любопитен факт е, че снимките на епизода съвпадат с един от най-важните периоди за всеки производител – гроздобера. Домакините ще покажат на Chef Андре Токев лозовите си масиви край село Тенево (на 18 км от избата).
Там шефът на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов и Chef Андре Токев ще разкрият на зрителите повече за традициите на траките в правенето на вино, за особеностите на климата в този регион и има ли тайни, за да се получи вкусно грозде. Двамата ще опитат и от серията вина – Kabile и Villa Yambol, вдъхновени от древната култура по тези земи.
Кулинарното им любопитство ги отвежда към региона на Ямбол. Там двамата са гости на една от най-старите изби в Южна България – „Вила Ямбол“. Любопитен факт е, че снимките на епизода съвпадат с един от най-важните периоди за всеки производител – гроздобера. Домакините ще покажат на Chef Андре Токев лозовите си масиви край село Тенево (на 18 км от избата).
Там шефът на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов и Chef Андре Токев ще разкрият на зрителите повече за традициите на траките в правенето на вино, за особеностите на климата в този регион и има ли тайни, за да се получи вкусно грозде. Двамата ще опитат и от серията вина – Kabile и Villa Yambol, вдъхновени от древната култура по тези земи.