„Вила Ямбол“ представя древни традиции за правене на вино в следващия епизод на „Ловци на храна“
Chef Андре Токев и помощникът му Събин са гости на една от най-старите изби в Южна България
Кулинарното им любопитство ги отвежда към региона на Ямбол. Там двамата са гости на една от най-старите изби в Южна България – „Вила Ямбол“. Любопитен факт е, че снимките на епизода съвпадат с един от най-важните периоди за всеки производител – гроздобера. Домакините ще покажат на Chef Андре Токев лозовите си масиви край село Тенево (на 18 км от избата).
Там шефът на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов и Chef Андре Токев ще разкрият на зрителите повече за традициите на траките в правенето на вино, за особеностите на климата в този регион и има ли тайни, за да се получи вкусно грозде. Двамата ще опитат и от серията вина – Kabile и Villa Yambol, вдъхновени от древната култура по тези земи. „За мен най-важните неща, за да се получи вкусно вино са добро грозде, сплотен и подготвен екип и възможност да се прилагат най-модерните технологии. Обиколил съм над 30 държави из целия сват, където се прави вино. Колегите също имат постоянно възможност да пътуват и всяка нова и интересна практика, която видят, опитваме и в нашето производство. Във винарството хоризонтите са безкрайни и именно умението да се учиш всеки ден прави работата интересна и успешна“, разказа още Красимир Аврамов.
Последвайте ни