Прокуратурата в Бургас образува досъдебно производство, предстои назначаване на експертизи, които ще дадат отговор на много въпроси: Виновен ли е 19-годишният Васил Паскалев за смъртта на красивата Памела Балабанова? 18-годишното момиче издъхна на 28 август в УМБАЛ-Бургас – 21 дни след тежката катастрофа с БМВ край жк „Меден рудник“, която я прати в кома, пише Флагман.бг. Инцидентът стана рано сутринта – около 07:00 ч. на 7 август, немският автомобил се заби в тролейбусен стълб на бул. „Захари Стоянов“, в района на разклона за Капчето и магазин Mr. Bricolage. 

Най-страшната вест дойде за 18-г. Памела от Бургас, пострадала при адското меле с БМВ

Зад волана на БМВ-то е бил Васил Паскалев – авер на Памела. 19-годишният младеж е с едва една година стаж като шофьор. Пътната настилка сутринта на 7 август бе мокра и той не е успял да овладее колата. Според информация от полицията БМВ-то се е движело с несъобразена с профила на пътя скорост. 
Памела е била на задната седалка, а на предната до шофьора е пътувала 18-годишната Галина. 

Ето какво се случва с 18-г. бургазлийка Памела, пострадала тежко след катастрофа с БМВ

Васил и Галина получават леки наранявания, дори не са настанени в болница, докато Памела още след първите секунди на катастрофата се бори за живота си. Настанена е в УМБАЛ-Бургас в изключително тежко състояние, изпада в кома, нуждае се и от кръв. За нула време нейни близки и съученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ организират дарителска кампания и събират необходимото количество.

Настана най-лошото: Цял Бургас се моли за Памела

Остава им само да се молят Памела да издържи. Сред близките, които апелират във фейсбук за дарение и шофьорът Васил. Лекарите полагат всички усилия за младото момиче, но 21 дена по-късно ученичката издъхва. 

Случаят се наблюдава от Районната прокуратура в Бургас. Образувано е досъдебно производство. От държавното обвинение очакват документацията от УМБАЛ-Бургас. Тогава случаят ще бъде прехвърлен в Окръжната прокуратура в Бургас. Предстои да бъдат назначени съдебномедицинска и автотехническа експертизи, които да докажат вследствие на какво е настъпила смъртта и с каква скорост е шофирал Васил и виновен ли е за инцидента. Вероятно след експертизите ще му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, коментираха опитни юристи.