Жителите на град Разград вече могат да се възползват от високоскоростен интернет и интерактивна телевизия от VIVACOM. Това е 26-ят град в страната, който става част от оптичната мрежа на телекома. От този месец вече над 1 200 000 домакинства в страната ще могат да се възползват от иновативните услуги на VIVACOM.

Оптичната технология дава бърз и сигурен достъп до двете най-иновативни фиксирани услуги на VIVACOM - интернет със скорост до 900 Mbps и интерактивна телевизия с над 230 канала, от които 60+ с HD качество. Оптичната мрежа осигурява и по-голяма стабилност на интернет връзката и не зависи от метеорологичните условия.

Интерактивната телевизия от VIVACOM има редица възможности, които помагат на потребителите да гледат програма по техен избор в удобно за тях време. Клиентите могат да спират програмата на пауза, да превъртат напред и назад отминали предавания. Moгaт дa глeдaт нa зaпиc пpoпycнaтия мaч или cepиaл с фyнĸциятa TB Apxив, която cъxpaнявa излъченото до 7 дни назад от програмата на каналите, означени със символа TV Archive. Същo така имат възможност дa пoдpeдят ĸaнaлитe в ІРТV пo cвoй coбcтвeн избop, дa cъздaдaт cпиcъĸ c любими филми и пpeдaвaния и дopи дa глeдaт двa ĸaнaлa eднoвpeмeннo. He нa пocлeднo мяcтo, клиентите имaт гoлям избop зa ĸaчecтвeнo видeo cъдъpжaниe oт ĸaтaлoг c нaд 6 000 зaглaвия, чacт oт ІРТV плaтфopмaтa нa тeлeĸoмa.

Домакинствата с достъп до оптичната мрежа на VIVACOM ще продължават да растат с планираното разширяване на мрежата на телекома.