Депутатът, чийто имунитет бе поискан заради опит за блудство с дете, е кирковски зет, пише 24rodopi.com, позовавайки се на жители на община Кирково.

Припомняме, че Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание на Република България (НС) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Даниел Александров, депутат от ГЕРБ в Народното събрание.

Безмилостно: СГП поиска имунитета на депутата Даниел Александров заради силова принуда към полово съвкупление на 14-годишно дете

Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31.05.2023 г. досъдебно производство и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Д.А. за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 г., в с. Бистрица, Д.А. чрез употреба на сила извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.

Като народен представител Д.А. е „лице с имунитет“. НПК установява забрана да се привлича като обвиняем лице с имунитет. Съобразно чл. 220, ал. 1 от НПК наказателно преследване срещу лице с имунитет може да се проведе едва след отпадане на имунитета. С оглед разпоредбата на чл. 70, ал. 1 от Конституцията на Република България, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на НС, а когато то не заседава – на председателя на НС.

Става дума за Даниел Александров, а връзката му с региона е бившата републиканска шампионка по борба Джанан Манолова, която е родом от кирковското село Върбен.

Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук

Двамата са се венчали преди години. В началото на 2020 година им се ражда дъщеря.

Депутатът заяви в извънреден брифинг днес, че всичко, което излиза по негов адрес, е заради развода му.

"В дъното на всичко, което излиза днес по мой адрес, е разводът ми, който е от месец-два. Опитахме се да го запазим в тайна и да не излиза по медиите, но уви! Няма нищо вярно от това, което е написано по мой адрес. Нищо от това не е вярно. Стоя зад името си. Всичко това ще се докаже в съда. Оттук натам не искам да намесвам съпругата си, тя е майка на моето дете“, каза Александров.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук