Върховният касационен съд (ВКС) окончателно осъди тримата младежи, обвинени за убийството на американския гражданин Даниел Джон Йегър. Ангел Ангелов бе осъден на 17 години затвор, а Павел Младжов на 15 години лишаване от свобода, съобщи Медиапул.
Двамата ще изтърпят наказанията си при усилено строг режим. Третият подсъдим Юлиан Ангелов е осъден на седем години при строг режим.Тялото на Йегър беше намерено в изоставена шахта в полето край софийското село Долни Богров през пролетта на 2005 г. Твърди се, че Йегър е бил порнорежисьор и е набирал модели чрез обява в Интернет.
Според разследващите Йегър е набирал малолетни и непълнолетни модели за порнофилми чрез обяви в Интернет. Тогава от МВР обявиха, че убийството на американеца е свързано с дейността му.
Заснеманите сцени са били качвани в Интернет. Те са снимани в импровизирани студиа в София. В зависимост от сюжетите са набирани и участниците, на които Йегър заплащал между 30 и 50 лв. на сеанс.
"Точно като в сценарий за класически извратен филм - "господарят" от САЩ е убит от своите "роби герои", коментира тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов. /БЛИЦ