Сериозна сума пари е предложил бургазлия на полицейски служители, за да се спасят той и аверът му от арест. 43-годишният Владислав Симеонов първо предложил всичките си налични пари - 187 лв., след което и всички в дебитната си карта - 240 лв. Полицаите сгащили съмнителните мъже да се въртят около блок в жк. "Славейков", пише "Флагман".

Случката се разиграла на 17-ти юли м.г., но едва сега влиза в съдебна фаза. Владилсав ще застане утре пред Бургаския окръжен съд по обвинение за подкуп на полицейски служители.

Във въпросната вечер, около 22:20 ч., докато се придвижвали с патрулката покрай бл. 36 в жк. "Славейков", тримата полицаи забелязали двама мъже да вървят по тротоара в посока към полицейския автомобил. Щом видял ченгетата, Владислав веднага изхвърлил в тревата метално червено фенерче и радиостанция. След това двамата продължили да вървят към патрулката.

Полицейските служители веднага забелязали съмнителното поведение на Владислав и неговия спътник, тъй като се намирали на много близко разстояние – на около 10 м и решили да им извършат проверка. Полицаите слезли от автомобила и пресрещнали мъжете. Представили се и им поискали документите за проверка, след което един от полицаите осветил със служебния фенер мястото, където Владислав изхвърлил вещите. Веднага видял фенерчето и радиостанцията и съобщил на колегите си, които докладвали на дежурния.

Един от полицаите попитал Владислав дали тези неща са негови и защо ги е изхвърлил, но той отрекъл вещите да са негови. Тогава полицаите обявили, че ще задържат Владислав и авера му до изясняване на случая. Бургазлията попитал единия полицейски служител дали не може да се направи нещо и да се избегне арестът.

Продължил с предложенията си като казал: „Ще ви дам всичките пари от картата си, в нея имам много пари. Само трябва да отидем до банкомат и ще ги изтеглим. Ще ви дам и всичките пари, които са в мен, да не ни задържате двамата“.

Отправените реплики били чути както от служителя, така и от другите двама негови колеги, които в това време стояли близо един до друг. Владислав повторил същото предложение, като се обърнал към полицейските служители с думите:„Момчета и господа полицаи“, предлагайки отново всички налични пари у себе си, както и всичките пари от банковата си карта, за да не бъдат задържани.

Тогава, обвиняемият бил уведомен, че това е подкуп на длъжностни лица.

Владислав Симеонов бил арестуван, като дори и с белезници на китките той продължил да предлага всичките си пари на полицаите само и само да не го пращат зад решетките.

Пред съда по обвинение за подкуп на полицай ще се изправи и Серафим М. Той е заплашен от сериозна присъда, след като предложил 30 лв., за да не му пишат акт за счупен фар.

„Старши, мисля, че се оправихме да си тръгна по-бързо“, казал Серафим, докато осравял парите в нишата на вратата на патрулката. Вместо това обаче се оказал с блезници на ръцете.