Владо Карамазов се готви за война. Звездата от „Дяволското гърло“ е сигурен, че „ще има война, която ще е толкова близо, че ще усеща мириса ѝ“. Той заяви, че се готви за бойни действия и според него това не са мрачни мисли, а „по-скоро позитивни“. Ето какво пише Карамазов в социалната мрежа:

"Като фотограф изпитвам теглене към разрухата, миналото и нищетата. От месеци разсъждавам защо е така. Намерих отговора. Заради особената атмосфера, която витае около разрухата и заради истината която осъзнаваш, че това е дело на жестокостта на човека.

Зуека ще спасява Украйна, ето как

За мен това е стряскащо. Все едно да отидеш точно на линията която разделя живота и смъртта. Две пространства. Едното светло и миришещо на трева, другото тъмно и миришещо на леш.

Улових, че на 42 години съм неподготвен за тази част на човечеството.

Част, която ако се заровиш в миналото виждаш, че я има и че е нормална. И точно като дете, което го е страх и същото време е любопитно аз отивам към тези места. Вече съм сигурен, че в моят живот ще има война, която ще е толкова близо, че ще усещам мирисът и. И някак може би се подготвям за това".

Тази тъжна констатация споделя актьорът Владо Карамазов на профила си във фейсбук и допълва:  "И усещам как страха лесно може да бъде заменен с доста противоположни състояния. Дано не съм прав, но по-добре е човек да е допускал тези мисли в главата си, отколкото да живее бягайки от разрухата.

Това не са мрачни мисли, а по-скоро позитивни и трезво мислещи", завършва актьорът фотограф.