Пленителната Елен Колева, в която зрителите преди години се влюбиха покрай филма “Шивачки” и тв сериала “Забранена любов”, от известно време има ново име и ново амплоа. Елена Калевска - така тя е записана в кръщелното си свидетелство, а фамилията идва от руските й корени. И освен диплома от НАТФИЗ официално притежава и друга - за космоенергет.

Съдбата не беше благосклонна към Елен и тя преживя няколко болезнени години, с неблагополучни връзки, пререкания с колеги и липса на професионални ангажименти. Но успя да се пребори за себе си. 

Докосната от “космическа” енергия и решена да помага на хората - ето какво публикува в Инстаграм само преди дни. 

Слушай, ако искаш да чуеш... Говори, ако имаш смислени думи. Давай, за да те има. Отговаряй, ако искаш да бъдеш разбран. Радвай се, ако търсиш смисъл... Вярвай, за да обичаш. Прощавай, за да продължиш. Споделяй, за да откриеш близост..., призовава синеоката красавица.

И ето я, днес Елен Колева има нов мъж до себе си, с когото общува с енергии и медитации. Приятелят й, британският актьор Дъг Рао, е известен от тв и кинопродукции. У нас най-известната е “Колумбиана”, продуцирана от Люк Бесон. Елен и Дъг Рао са астрални близнаци - родени са на една и съща дата - 31 март. Но той е с 10 години по-голям от нея. Елен смята, че щастливата звезда е изгряла над нея след смяната на името й.

Промяната не е случайна приумица. “Харесвах си името Елен Колева, с него изгрях като актриса. Но невежеството и злобата на жълтите медии, които не се колебаят да пишат лъжи и гадости, за да съсипят един човешки живот, го изцапаха. 

Моето име беше многократно, ама многократно стъпквано и убивано

И на мен ми писна да нося тежестта на това име, просто се уморих. Вибрацията му стана прекалено тежка и реших да започна отначало”, с горчивина споделя синеоката чаровница. Втората си професия, космоенергетиката - научно доказано познание със своя собствена методология, разработена през миналия век, Елена усвоява от известната Ксения Бондар, която 2 пъти годишно идва в София, за да преподава основите на тази доктрина, за която се смята, че може да лекува над 40 болести.

“Влиянието върху биополето и чакрите идва от Космоса чрез специални канали. Всеки космоенергет е проводник - енергията протича чрез ръцете му, за да се получи изчистване и защита, вярва тя и добавя: “Случва се и лична трансформация. Мисля, че аз преживях една сериозна смърт и се родих отново...” и не крие, че преди да се превърне в своеобразен терапевт, дълго е била пациент

Виждайки как самата тя се променя към добро, как вътрешният й свят се хармонизира, Елен решила, че иска да помага на други хора. И това я спасило в трудния период в началото на пандемията от коронавирус, когато културният живот буквално спря. “Затвориха най-напред театрите, а аз съм артист на свободна практика - “маргинал”, несъществуващ в системата.

Останах абсолютно без работа и не знаех как ще се справя, но вече бях завършила космоенергетика, имах диплома. И някак си свише започнаха да ми изпращат пациенти - така оцелях и финансово, и като човек. Когато си на точното място, вратите се отварят за теб”, споделя актрисата, която има пациенти дори в чужбина, защото за енергията прегради няма. 

“Затвориха” ме като актриса, но ми се отвориха възможности в космоенергетиката

Аз много дълго криех това - свикнала съм за мен да злословят, да премълчават и омаловажават качествата ми. Приела съм го. Но това, което не бих искала, е да бъде омърсена една наука, която помага и в бъдеще ще спасява много души”, твърди г-ца Калевска.

Днес тя се похвали с Дъг Рао до себе си, но дълго време не искаше да промълви и дума за него, наплашена от евентуалните трактовки в публичното пространство. 

Oт дocтa вpeмe Eлeн беше на практика сама. Cлeд нecпoлyките в любoвтa тя търсеше дa oткpиe пpaвилния чoвeк, защото вeчe ce зaмиcляла зa ceмeйcтвo и дeцa. Haй-дългaтa й вpъзкa бe c бизнecмeнa Aлeкcaндъp Haйдeнoв - Maйoнeзaтa, нo cлeд кaтo я xвaнaл в изнeвяpa, тoй я зapязaл пo бpyтaлeн нaчин c мнoгo oбиди. Дpyгaтa й шyмнo oбcъждaнa вpъзкa бe c пиcaтeля Kaлин Tepзийcки, с когото тя живя известно време. Любовта им обаче не устоя на бурите и те се разделиха.

Преди повече от година Елен отправи интepecнo пocлaниe в coциaлнaтa мpeжa. 

Tя блaгoдapи нa вcичкитe cи бивши мъжe

“Блaгoдapя нa живoтa зa вcички тpyднocти, зa вcички ypoци, зa вcички пoдapъци, зa вcички xopa, кoитo cи тpъгнaxa, и зa вcички, кoитo ocтaнaxa!”, нaпиca aктpиcaтa. И дoпълни, чe нe бивa дa зaбpaвямe нeщo мнoгo вaжнo - чe щacтиeтo e въпpoc нa избop. 

Въпреки всичко Елен не е изоставила актьорската си професия. Преди карантината тя участва в няколко независими спектакъла, ролите в които си обича и с тях обикаля цялата страна. Сега част от тях лека-полека се завръщат в афиша - комедиите “Перфектната сватба” с режисьор Владлен Александров и “Направо от асансьора”, постановка на актьора Иван Радоев. Актрисата има и нов проект, пише “Монитор”. 

Звездата смята, че въпреки кардиналните, болезнени и съществени вътрешни метаморфози, настъпили у нея от началото на кариерата й до днес, външно тя не се е променила особено. Въпреки някои естетически корекции. “Не съм длъжна да давам обяснения за това. С днешна дата, когато човек ме погледне, може би ще види онова, което съм била и което наистина съм”, многозначително подхвърля Елена. 

“Наричам онези години “смътни”. Точно когато започвах да разцъфтявам и бях набрала скорост, в живота ми се появи човек, който се оказа сериозно препятствие за моята кариера и направи всичко възможно да я унищожи в зародиш...”
Новата й философия обаче я пришпорва да не се обръща назад.

Човек прави каквото може, а после разбира съдбата си, цитира тя любимата си фраза от филма “Последният самурай”.

“Това, което е за мен, то идва при мен и аз го постигам, въпреки своята слабост. Това, което не е за мен, аз няма да постигна въпреки своята сила. Искам да съм будна, да не позволявам да зомбират съзнанието ми, да не губя достойнството си, да успея докрай да свърша своята лична мисия на тази земя”.

Подготви Поли БОЯНОВА