Контрольори под прикритие ще следят за условията в столичния градски транспорт. Това става ясно от обществена поръчка на стойност близо 470 000 лева, която от Центъра за градска мобилност са обявили.
 
Сред изискванията за кандидатите фирми са да имат поне 50 служители с административни познания, да могат да работят с класифицирана информация, както и реализиран минимален общ оборот в размер на поне 180 000 лева.

Заради честите оплаквания от нелюбезни шофьори и мръсни автобуси, Столичния център за градска мобилност реши да пусне и външни инспектори, които да следят за качеството на услугата.
 
В момента 22-ма проверяващи от дружеството изпълняват тази функция, но явно не са достатъчно и сега ще се търси фирма, която да осигури още 50 служители.

Те ще обикалят обществените превозни средства и ще следят за това дали се спазват разписанията, дали е топло в салона, дали се продават билети на пътниците.

При неспазване на някои от изискванията – ще бъдат санкционирани операторите, които обслужват дадена линия от градската мрежа.
 
Стойността на обществената поръчка, която от ЦГМ са пуснали е 468 000 лева.  Офертите ще бъдат отворени в края на януари.