Внимание! Грози ни смъртоносна опасност: Блъскат филетата, суджуците и луканките с...
Фруктозният сироп води до затлъстяване, тумори и диабет
Няма сладко само в пачата или един вид кренвирши.
Наблюдението се води от няколко години, когато за първи път бе засечено наличие на глюкозо-фруктозен сироп в колбаси, внесени от Украйна и Сърбия. Проверка от последната седмица установи, че вместо глюкозо-фруктозен сироп преработвателите вече изписват само наличие на захари.
Един-единствен преработвател в България с испански капитали е бил коректен и е назовал истинския продукт, който използва - глюкозата.
Основната причина, поради която се влагат захари в колбасите, е за пристрастяване, коментира д-р Сергей Иванов от Центъра по биология на храните. Той обясни този факт с това, че в човешкия организъм генетично е заложен стремеж към сладкото. Другата възможност е да се ползва за консервант, макар че в саламите и и готовите кайми присъстват нитрати в изобилие.
Припомняме, че преди три години Европейският съд забрани да се рекламира глюкозата, защото няма доказателства, че тя е полезна за здравето. Напротив, с употребата на глюкоза и захари се свързват раковите заболявания, диабетът и затлъстяването.
Последвайте ни
0 Коментара: