През почивните дни ще е като през седмицата, поне що се отнася до правилата за паркиране, защото паяците ще са нащрек и се заканват да бъдат безкомпромисни.

Шофьорите в София да внимават къде паркират в събота и в неделя, и да се съобразят с мерките за сигурност в затворените зони в столицата заради визитата на папа Франциск в България, предупреждават от Столична община.


Паяците няма да почиват и от ЦГМ ще бъдат безпощадни към нарушителите. В жилищните квартали ще има проверки от Столичен инспекторат за спрели автомобили в зелени площи, върху тротоари и детски площадки.

До сега през уикенда в София имаше само два паяка и те вдигаха автомобили, които пречат на движението. На мнозина им се разминаваше глобата и паяка.

От 3 до 7 май обаче, стриктно ще се спазват правилата за паркиране само на позволените места.

От ЦГМ вече съобщиха къде живеещите в центъра и в затворените за пристигането на главата на Римокатолическата църква зони могат да паркират. От дирекция Транспорт на Столична община също напомнят, че паяците ще работят както в делнични, така и в празничните дни.

Стриктно ще се следи за неправомерно паркирали автомобили в забранени зони. На територията на цяла София активно работят паяци, които ще отговарят за вдигането на всички нарушители, добавят още от Столична община.