Попълнете търсена ключова дума или фраза

Външно предупреди българите: В Португалия е страшно

https://blitz.bg/obshtestvo/vnshno-predupredi-blgarite-v-portugaliya-e-strashno_news716245.html Blitz.bg

Очаква се през територията на страната да премине бурята „Фабиен”, съпътствана от силни валежи и ветрове

Лисабон, Португалия 20 Дек. 2019, 19:58 4031 прочита 5 коментара

Метеорологичните служби в Португалия прогнозират значително влошаване на времето в страната поне до 23 декември 2019 г. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

По информация на Португалския институт за морето и атмосферата на 21 декември се очаква през територията на страната да премине бурята „Фабиен”, съпътствана от силни валежи и ветрове. На места скоростта на ветровете може да достигне 120 км в час. Очаква се и силно вълнение по цялото протежение на атлантическото крайбрежие на страната.

Португалската Национална служба за извънредни ситуации и гражданска защита препоръчва включително: да се шофират моторни превозни средства с повишено внимание и намалена скорост, да не се преминава през наводнени зони, поради опасност от пропадане в дупки на пътната настилка или открити отводнителни шахти;


гражданите да проявяват повишено внимание при преминаване през пространства с дървета поради опасност от падане на клони и дървета; да се проявява повишено внимание при преминаване по крайбрежните речни и океански райони и по възможност да се избягва преминаването и престоя в тези зони поради опасност от заливането им;

да не се практикува спортен риболов, водни спортове и разходки по крайбрежието, включително избягване паркирането на автомобили в близост до крайбрежието.

От министерството препоръчвт българските граждани в Португалия да спазват стриктно изброените предохранителни мерки и да бъдат особено внимателни към състоянието на метеорологичната обстановка, както и да спазват стриктно конкретните указания на португалските власти.

Актуална информация за състоянието и прогнозите за развитието на метеорологичната обстановка може да бъде открита на интернет-страниците на:

Португалския институт за морето и атмосферата - https://www.ipma.pt/en/index.html

и Национална служба за извънредни ситуации и гражданска защита -  https://www.prociv.pt/pt-pt/Paginas/default.aspx

Телефонът за спешни случаи в Португалия е 112.

Дежурният телефон за спешни случаи на българското посолство в Португалия е

+351 933 611 337

5 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам