Военни хеликоптери БЕЛ-206 вече следят пътния трафик по магистралите и имат възможност да окажат при нужда спешна медицинска помощ. Извършени са 13 полета до момента.
Те летят по определен график в следобедните и вечерните часове, когато трафикът е най-интензивен по следните маршрутите:Крумово-Пловдив-Пазарджик- Капитан Андреево- Крумово;Крумово-Бяла река-Пловидв-София-Божурище-Крумово;Крумово-Калотина-Крумово;Крумово-София-Ботевград-София-Крумово.
По време на полетите са подадени три сигнала за пожари – на 20 юли в землището на с.Юнаци и за горски пожар на територията на Софийска област, а на 1 август в покрайнините на Пловдив. Сигнал за палеж бил подаден на 1 август между Крумово и Пловдив. Екипът забелязал двама да палят стърнища. Те били установени и по случая работата продължава Пето РПУ в ОДМВР-Пловдив. Друг случай, при който своевременно е подадена информация бил на 7 август около 11.30 часа на път І-8 след с.Бяла река, когато било констатирано тежко пътно-транспортно произшествие с ранени. Незабавно бил уведомен дежурния на ОДМВР-Хасково и към инцидента били насочени полицейски и медицински екипи. Вследствие на своевременната информация екипите били на мястото след 5 минути и оказали помощ на пострадалите.  /БЛИЦ