Няколкостотин привърженици на партия "Атака" тръгнаха преди час от пилоните на НДК в традиционното за националистите шествието в чест на Освобождението от турско робство. Лидерът им Волен Сидеров се присъедини на кръстовището на бул. „Витоша” и „Патриарх Евтимий” и поведе колоната, покачен на джип с развети трибагреници.
От плакатите се вижда, че проявата е уважена от цялата страна - има групички от Русе, Кърджали, Каспичан, Свиленград, Плевен, Свищов.
"Граждани и гости на столицата, бъдете българи, бъдете умни", зовеше лидерът на атакистите от микрофона и приканваше софиянци да последват шествието, посветено на възкресението на България. Звучаха "Шуми Марица" и други патриотични песни.
Кордон полицаи пред президентството и Министерския съвет охраняваше сградите на властта, докато минаваха участниците в шествието. Заради проявата от 7.00 часа тази сутрин до края на митинга пред храма "Александър Невски" е забранен престоят и паркирането на автомобили в северната част на хплощада около храма и на бул. „Княз Ал. Дондуков" между ул. „Г. С. Раковски" и моста „Чавдар" от двете страни, с изключение на автобусите, превозващи участниците в митинга и шествието от провинцията. /БЛИЦ