Днес е поклонението пред тлените останки на един от най-активните млади хора във Враца Георги Митев. По-рано БЛИЦ съобщи скръбната вест, че в четвъртък срещу петък 20-годишният мъж почина в болница „Токуда“ в София.
Цялата врачанска общественост е потресена от внезапната смърт, като в социалната мрежа не спират топлите думи в памет на починалото момчето. Ето го и прощалния текст, който публикуваха от гимназията в града, цитиран от BulNews: 

В днешното смирено общество често загърбваме обществените интереси, в името на личните. Не се опитваме да се справим с пошлостта, бездействието, безсрамието и безпомощността, които принизяват нашата амбиция, дух и дадености. Ако не ги използваме правилно с времето те избледняват. Да се биеш с вятърните мелници, въпреки че знаеш колко много ще боли от ударите на живота, да продължаваш да действаш и въздействаш на обществеността – това вече се нарича героизъм. Днес той се среща рядко, а истинското му олицетворение бе Георги Митев.

Млад герой, който обаче не би се припознал като такъв, защото бе твърде човечен, здраво стъпил на земята, знаещ какво иска и как да го постигне. С неговата харизма не спираше да мотивира младите незавършени личности, връстници, приятели и всички около себе си с достойнство за подражание. Научил ги на най-ценните уроци в театралното изкуство – да бъдат преди всичко хора, зад маските, които слагат.

За това той е и един достоен Човек, мислещ отвъд рамката и съвършен пример за младото поколение – да не се примирява с обстоятелствата, да вярва в невъзможните си мечти, защото успяват само тези, които дръзват да споделят мнение срещу недоволството.

Почивай в мир, Георги!

Поклон от името на учениците и целият колектив на СУ „Христо Ботев“