В условията на извънредна ситуация и задължението за спазване на социална дистанция все повече клиенти ползват електронните канали за банкиране.
Чрез тях бързо и сигурно могат да се извършват основните банкови операции, без да се напуска дома – преводи, плащания, информация за движение по сметка, плащане на битови сметки, управление на карти.  

Данните на Райфайзенбанк показват, че през март 2020 г. в сравнение с февруари  свалянията и обновяванията на мобилното банкиране RaiMobile са се увеличили с над 60%. Успешните среднодневни регистрации на уникални потребители също бележат ръст с повече от три пъти.През март тази година банката пусна обновена версия на мобилното си банкиране, което вече дава възможност за бърз превод към телефонен номер, без да е необходима сметката на получател, както и за управление на картите, които за по-голяма сигурност могат да се активират само когато се използват.

Според данните на AppAnnie през март мобилното банкиране на Райфайзенбанк е приложението с най-много тегления в България в категория Финанси.

Клиентите също така активно плащат и с дигиталния портфейл RaiPay и по този начин избягват всякакъв контакт с ПОС терминал, тъй като дори покупките за по-големи суми се потвърждават само чрез телефон.

Според наблюденията на Райфайзенбанк през седмицата след въвеждане на извънредното положение в страната – от 16 до 22 март, средната стойност на една трансакция с дигиталния портфейл RaiPay се е увеличила от 33 лв. до 41.6 лв.