Забраната за кучета, котки и други животни на плажа е регламентирана в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и общинските наредби. По охраняемите плажове е забранено да се разхождат домашни любимци. Това заяви концесионерът Николай Димитров в ефира на NOVA NEWS.

"Не знам какво задоволство изпитват стопаните да водят през жегите своите домашни любимци. Когато има проблем със стопаните на кучета и котки, които ги водят на плаж, идва общинска полиция", обясни Димитров, който също е собственик на домашни любимци.              

"Плажът е за всички, недоволни винаги ще има, но сме длъжни да осигурим добри условия на туристите. Сутрин рано намираме кучешки екстременти. Голяма част от хората искат да почиват спокойно, вместо отстрани да им бягат кучета. Обичам кучетата си, но не възприемам това, че кучето трябва да плажува заедно с хората. Кучето страда – то няма потни жлези, а и през възглавничките на стъпалата си изпитва болка", обясни Димитров

Той каза, че има безстопанствени плажове, където собствениците на кучета и котки могат да разходят любимците си. При всеки стопанисван плаж има такива правила, уточни концесионерът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук