Всеки иска стройна и привлекателна фигура. През летните месеци сякаш това желание се засилва стремглаво. Мнозина от нас търсят ударни диети, с които да свалят някое килце бързо.

Но какво правим, ако апетитът за сладки неща не ни напуска и така обричаме всяка диета на провал? Е, не се притеснявайте! От jenata.blitz.bg намериха решението.

Всички се влюбиха в Скандинавската диета, която прави чудеса (СНИМКИ)

То се нарича „Медена диета“. Сега тя е тотален хит и всички полудяха по нея и резултатите, които постигат, спазвайки я.

Основният смисъл на диетата с мед, която доктор Майк Макин измисли, е да се пие преди лягане чаша топла вода, с която има една супена лъжица мед. 

През деня диетологът също предлага да се замени обикновената захар с мед (например в чая). Така в организма се стартират специални метаболитни процеси, които ни помагат да изгаряме мазнините сами.

„Диетата на Буда“ или 6 правила от най-стария и доказан метод за отслабване

Най-важното е, че така апетитът ни за сладки неща ще изчезне от само себе си.

„Дори и здравословните храни с ниска захар, така или иначе, често са пренаситени с тях. Това означава, че нивото на захарта в кръвта ни през целия ден ще е на максимум. 

Опитвайки се да се освободи от пренатоварването с глюкоза, тялото освобождава хормона инсулин в кръвообращението, който филтрира кръвната захар и я дестилира в мазнини “, казва диетологът Майк Макинес. 

Но плюсът на „Медената диета“ е, че с нея може да сваляте по около килограм и половина на месец, а как става това ще научите на jenata.blitz.bg