Всяка глътка се разлива топло в гърлото! Любимото ми шоколадово вино се пие най-добре в прегръдките на любимия!
Ние напълно сме съгласни с това твърдение и дори намерихме начин да съчетаем тези страхотни продукти в една стопляща напитка.
За 2 порции шоколадово вино ще ви трябват:
- 1,5 чаши прясно мляко (2%)
- 1 чаша червено вино (като Каберне Совиньон )
- 1/3 чаша нарязан тъмен шоколад
- сметана или бонбони за украса
Начин на приготвяне:
- В касерола с дълга дръжка смесете млякото и шоколада, след което поставете на умерена температура.
- Постоянно разбърквайте, докато шоколадът се разтопи и се получи гъст млечен шоколад.
- Изсипете виното в касеролата и оставете да се затопли отново.
- Налейте шоколадовото вино в чаши и му се насладете с любимите хора!
Последвайте ни
0 Коментара: