Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще направи втори опит да избере председател на Софийския градски съд. Първият опит се провали, заради заболяване на един от двамата кандидатите, съобщава БНР.
Светлин Михайлов, бивш председател на Софийския градски съд и редовият съдия Евгени Георгиев са кандидатите за поста. И двамата се самономинираха. В навечерието на  20 февруари, за когато беше насрочен изборът, неофициалната нагласа беше, че няма достатъчно мнозинството за нито един от двамата кандидати. До проверка на тази версия така и не се стигна, заради спешното постъпване в болница на Михайлов.
 
8 са гласовете, които трябва да събере един от претендентите, за да оглави Софийският градски съд, който от половин година е без титулярен ръководител, след внезапната оставка на Калоян Топалов. 
 
И двамата кандидати си имат своите критици. Тези на Светлин Михайлов задават въпроси около декларираните от него над 1 милион лева в банки и недвижими имоти с особено висока стойност. Критиците на Евгени Георгиев пък съзират зависимости от чужди неправителствени организации, подпомагали проекти по линия на медиацията, с която като съдия той е бил ангажиран.