Въвеждането на вечерен час за учениците е наложително, заяви във Велико Търново заместник-министърът на образованието Кирчо Атанасов. Такава мярка трябва да има във всички държави, които държат на най-висшата ценност – младите хора, коментира още той. Според Атанасов с грижата за младите хора трябва да се ангажират не само родителите, но и цялото общество.
Ако учениците не спазват вечерния час, трябва да се налагат крути санкции, които обаче да бъдат двустранни, заяви още заместник-министърът. Глоби трябва да се налагат както на родителите, така и на собствениците на заведения, в които са хванати ученици след вечерния час.


5000 лв. санкция при първо нарушение, 10 000 лв. при повторно и отнемане на лиценза на заведението при трети случай на нарушение поиска Кирчо Атанасов. Спорен него контролът по спазването на вечерния час трябва да се извършва от служители на МВР, представители на общините и данъчните служби.


Заместник-министърът на образованието е във Велико Търново, където се провежда заключителният етап от националните състезания по представяне на ключови компетентности. В осемте ученически състезания по различни умения, проведени от началото на годината, са взели участие над 360 деца от цялата страна. Информацията е на Дарик радио. /БЛИЦ