Здравейте. Днес в 00:00 часа праз бул. "Копривщица" №53 премина влакова композиция, която буквално разлюля целия блок. Такова нещо никога не се е случвало при преминаване на каквато и да е била товарна композиция по тази жп линия и последно така се люляха полилеите, когато имаше земетресение 4 по Рихтер.

Не мисля, че е законно такава композиция да преминава толкова близко до жилищни сгради - беше ужасяващо, когато видяхме, че не земетресение, а влак е причината - докато композицията не отмина, всичко се люлееше близо 1 минута, ако не и повече...

Така потърпевш описва преживяното в собствения си дом, цитиран от Plovdiv24.bg. И допълва:

"Моля за някаква информация каква беше тази композиция и редно ли е това да се случва в такава непосредствена близост до жилищни сгради.

Жп линиите непосредствено до жилищните сгради са в отчайващо състояние и се безпокоим за безопасността си - има скъсани блокове на самите челюсти, които държат релсите за траверсите, а на места самите траверси се държат на релсите и чакълът под тях е буквално смлян на сол - при преминаване на композиция се вижда как релсите подскачат във въздуха нагоре-надолу и няма здрава опора под тях!

Нима ще бъдат взети мерки чак когато се повтори Хитрино - от тук редовно преминават цистерни с оранжеви табелки, но поне те не карат блока да се люлее.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук