Лятна „екскурзия“ предприеха яхтените милионери, които натрупаха несметните си богатства, благодарение на бандитската приватизация на Иван Костов, пише "Монитор". Хората на каолиновия крал Иво Прокопиев решиха да атакуват с луксозните си яхти кеят пред пристанището на „Росенец“.

Десантът на недоволните милионери е част от сценария на определени кръгове срещу властта. За целта бяха извадени лодки за хиляди левове, начело на която застана дясната ръка на Прокопиев т.нар. „журналист“ Йово Николов.

Извънредно! Напрежението в "Росенец" ескалира, протестиращи се сблъскаха с полицията СНИМКИ


Той заедно с неколцина привърженици на незаконно забогателите у нас се отправиха да „плажуват“ към бреговете на Росенец. Впечатление прави, че в яхтената екскурзия на милионерите участие не взима самия Прокопиев. Дали от страх от народната любов заради разграбените държавни богатства или заради унищожения от алчността му град Меличлери, не е ясно.Не е ясно също и дали целта не е на брега на „Росенец“ да издигне луксозна шатра на която да плажуват Прокопиев „бей“ и „баш бея“ Иван Костов. Това не би учудило никого, тъй като на 20 км от „Росенец“ Иво Прокопиев и Йово Николов притежават тузарски имения, на които са заградили достъпа до плажната ивица. Така са я превърнали в частна.

Откъде са парите за този лукс може само да гадаем. Сигурни сме обаче, че имат много общо с делата за бандитската приватизация, както и с факта, че 200 млн. лева от имането на Прокопиев бяха запорирани заради незаконен произход.

Вижте как живеят: