Якоб Андерсен е назначен на позицията изпълнителен директор на Нова телевизия. Той работи за Модерн Таймс Груп (МТГ) от 2005 година. Якоб е работил в ТВ Прима в Чехия, по-рано тази година той се преместил в България, където е назначен на позицията изпълнителен директор на телевизиите Диема. Якоб ще заеме позицията на Павел Станчев, който напуска компанията.
“Павел Станчев е свършил страхотна работа по време на управлението на Нова телевизия, правейки канала втори по гледаемост в страната. Сега той реши да се раздели с компанията, която влиза в нейната следваща фаза на развитие. Ние уважаваме неговото решение и избрахме да имаме един и същи изпълнителен директор на Нова телевизия и телевизиите Диема. Якоб Андерсен има впечатляваща история за времето прекарано в МТГ и по-специално от неговия период на управление на телевизиите Диема”, коментира Андерс Нилсън, Главен оперативен директор на Модърн Таймс Груп.

”Това бяха четири страхотни години с талантливия екип на Нова Телевизия. Аз знам, че Якоб ще бъде ценен за по-нататъшния успех на компанията”, каза Павел Станчев.

Андерс Нилсън добави, че ”МТГ е щастлива да приеме Силва Зурлева като главен консултант на компанията в България, а също и на борда на директорите на Нова Телевизия. С нейния голям опит и занапред тя ще има много ценен принос към работата на МТГ и Нова телевизия, смята той. /БЛИЦ