Елена Йончева донякъде отхвърли твърденията на тв водещия Антон Хекимян, че с гръм и трясък напуснала студиото тази сутрин, като си хвърлила микрофона, съобщава "Флагман".

Депутатката от „БСП за България” бе бясна след въпросите, свързани с общата й фирма с офшорка на лица, които дължат десетки милиони на КТБ.

Йончева коментира темата пред репортери в парламента, като отново бе видимо ядосана. Тя обвини Хекимян, че приглася на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и Делян Добрев, които щяла да осъди, както осъдила премиера Бойко Борисов.

Проблемът е, че делата се бавят, обясни депутатката-журналистка.

„Дотогава отиваш в едно студио и започват да ти задават въпроси, които са свързани именно с клеветнически твърдения на ГЕРБ. И вие не може да кажете нищо по друга тема. Аз защо толкова емоционално днес реагирах в студиото на bTV? Аз не съм хвърлила микрофона в студиото, но трябваше да го направя. Аз трябваше да стана, защото с г-н Хекимян имахме уговорка по какви теми ще говоря.  По три теми! Аз го попитах дали той е о’кей с това предишния ден. Той каза „да”. Не съм поставяла аз това условие”, заяви Елена Йончева.

Депутатката реагира яростно след опит да бъде прекъсната от репортерски въпрос.
Тя поиска да довърши изказването си, след което обясни, че уговорените с Антон Хекимян три теми били убийството в Русе, вотът на недоверие и здравеопазването и това, което „БСП ще направи следващата седмица с пътищата”.

Елена Йончева се оплака: „Само първата тема беше засегната. Така че г-н Хекимян участва в тази схема на ГЕРБ, смея да си помисля, смея да си помисля, смея да си помисля, казах аз, смея да си помисля”, заповтаря депутатката, след което добави: „Надявам се, че не е така, защото аз го уважавам като колега и лично изпитвам много голяма симпатия към него.”

Йончева не отговори, защо е било необходимо да купуват тв техника през офшорна фирма. Всичко щяло да се чуе в съда на делото срещу „тези хора, които хвърлят клевети за някакво пране на пари”.

Депутатката също така анонсира: „Това, което предстои следващата седмица, е да внесем в АПИ искане да бъде направена техническа ревизия на всички магистрали, на основните магистрали. Ще поискаме да се вземат дълбочинни ядки, които да дадем на чужди лаборатории, за да видим какво е състоянието на магистралите.”
Йончева се надява да се разбере, защо магистралите „в момента, в който са направени, се огъват”.