Братът на олимпийският и световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, Георги ще мине днес под венчило, научи БЛИЦ. Сватбата ще е вечерна и ще се състои в Пловдив.
Йордан Йовчев не пожела да сподели нищо за булката, но пред БЛИЦ пожела на брат си "да е жив здрав". Явно е пораснал щом се жени, каза Йордан Йовчев. На въпрос какво ще подари на младото семейство за сватбата му, той заяви: "ще го черпя една сватба".
Йордан Йовчев е най-успелият български гимнастик. В кариерата си има четири олимпийски медала - един сребърен и три бронзови. Два пъти е двоен Световен шампион на земя и халки на първенствата на планетата в Гент и Анахайм през 2001 г. и 2003 г. и двоен Световен вицешампион в Дебрецен през 2002 г. На олимпийските игри в Атина Йовчев спечелва сребърен медал, като незаслужено златният му е отнет. Съдиите присъждат златното отличието на гърка Димостенис Тамбакос, въпреки че българинът е много по-добър от него.
Брат му пък се появи на страниците на вестниците през 2004 година, когато Георги се опита да защити продавачка на мебелен магазин в Пловдив и да залови обирджиите. Той бе прободен с нож в лявата плешка. Тогава лекарите твърдяха, че той е имал истински късмет, защото острието не е попаднало малко по-надолу, в сърдечната област. БЛИЦ му желае и сега да има истински късмет с булката си и след време да се хвали като брат си за едно прекрасно семейство.  /БЛИЦ