Автотехническата експертиза за тежката катастрофа с участието на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе, може да се забави и година. Това пише 24rodopi.com, позовавайки се на водещи юристи в региона.

Вече изминаха 5 месеца от постановяването на съдебната поръчка в досъдебната фаза на производството. Срокът на разследването пък бе за втори път удължен с два месеца именно заради забавянето на вещите лица. Автотехническата експертиза се прави в Пловдив, като е ангажиран един от най-добрите специалисти в България.

Извънредна новина за Местан след смъртоносното меле

Припомняме, че на този етап единственият обвиняем по случая, при който загина 6-месечно бебе, е Лютви Местан.

Произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Местан се връщал от село Слънчоглед и пътувал за Момчилград.

Последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото меле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за Кирковско. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка.

От последните минути: Лютви Местан в зверско меле край Маказа (СНИМКИ) 

Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му бе върната от съда.

Все още се чака и изготвяне на съдебната автотехническа експертиза за катастрофата преди година на кръстовището на кърджалийското село Глухар. При нея загина 52-годишна жена. Автомобилът на родопчанката бе блъснат от превозното средство на друг водач. Инцидентът стана на един от най-опасните участъци по пътя за „Маказа“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ