Цените на хотелите по родното Черноморие падат почти наполовина през септември и почивката преди първия училищен звънец е изключително изгодна, пише "Телеграф". 

Например в сайтовете с оферти в интернет има такава за Приморско, която е за 72 лева на човек, настанен в студио на база ол инклузив. За сравнение през юли и август в пика на сезона цената е била 130 лева на човек. Така за седмична ваканция за двама вместо 1820 лева ще платите само 806 лева.

Освен че цената е 72 лева, при направена резервация до 15 септември има допълнителна отстъпка от 20%, така тя пада до 57 лева на човек.

Друга оферта, която е била на цена 195 лева на човек в двойна стая в хотел в Обзор, от началото на септември цената пада на 135 лева, като има допълнителна отстъпка от 10% или ще платите общо малко над 120 лева.

Към края на септември пък нощувката излиза по 70 лева. В цените са включени ол инклузив обслужване, безплатни чадър и шезлонг на плажа и басейна, аквапарк, който работи до 15 септември, застраховка и туристическа такса.

В чужбина

От 500 на 204 лева падат и цените на нощувките в хотелите в Гърция от края на август до началото на октомври. Толкова струва двойна стая с включена закуска и вечеря, чадъри и шезлонги на плажа, басейни и много други. Също така се предлага безплатно настаняване на деца до 12-годишна възраст, които може да са до две в една стая. Единственото изискване е престоят да е поне 3 нощувки.

Хотелиерите предлагат и като почерпка безплатен обяд за деца до 12 години.

Ако предпочитате ръкавите на Халкидики в Гърция, сега може да резервирате ол инклузив ваканция за 272 лева на ден в петзвезден хотел, вместо за 600 лева на Касандра. В цената са включени нощувка за двама възрастни, плюс дете до 12 г., безплатно ползване на чадъри и шезлонги на морския плаж и басейни.

Ръст

Ваканция в Турция през септември, дори и в края, е една от най-желаните за българи. Причината е, че цените са доста по-ниски в сравнение с пика на сезона, а и спрямо тези в българските курорти. Около 1,4 млн. българи са посетили Турция през януари-юли, сочат данни на Министерството на културата и туризма на страната, съобщава „Хюриет“.

Над 23 милиона чуждестранни туристи, което представлява сериозно увеличение от 128% спрямо предходната година, сочат данни на Министерството на културата и туризма.

Очаква се през есенните месеци пътуванията от България да се увеличат в предвид и това, че летният сезон там е много по-дълъг. В момента се предлага за периода от 11 септември нощувка на база ол инклузив за 182 лева в луксозен хотел в Бодрум. Цените за края на август и началото на септември са с допълнително намаление от 10%, а до началото на октомври отстъпката прогресира до 35%.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук