Националистът разкри, че има информация, че на 4 януари в деловодството на Народното събрание е внесено уведомление от министъра на отбраната Стефан Янев. Това е документ, с който военният министър уведомява депутатите за предстоящо присъствие на чужди войски у нас.

"Уведомление има, но яснота няма. Според чл. 18 от Закона за преминаване през или пребиваване на територията на Р България на съюзнически и на чужди военни сили, така се прави. Какво съобщава министър Янев, чии войски ще идват у нас, колко, с какво въоръжение и с каква цел, няма данни"- риторично се пита бившият депутат.

"Деловодството на Парламента не е с отворен достъп за всеки. Тогава?" - Сидеров недоумява, защо и депутатите мълчат, след като документът е в деловодството.

"Уви, това не стана в днешния ден - 5 януари, който беше първият от новата сесия на парламента. Лидерите на опозиционните групи - Десислава Атанасова на ГЕРБ и Костадин Костадинов на Възраждане не обелиха дума по темата".

На тези въпроси освен депутатите, са длъжни да отговорят военният министър, премиерът и президентът като главнокомандващ. Ако не го направят, ще ни накарат да мислим, че не са държавници, а кукли на конци - продължава лидерът на Атака.

Толкова ли е маловажно за тях наличието на чужди войски у нас? Опасно ли е за страната ни, въвлича ли ни във военен конфликт в Украйна, за който се говори вече месеци? Какво налага точно сега преминаване или пребиваване на чужди войски при наличие на напрежение, недалеч от нас? - отговорите Волен Сидеров адресира до първите мъже в държавата назовавайки ги:

"Киро, Янев, Радев, какво ще правят чужди войници у нас" - проявява загриженост той

Ето какво написа Волен Сидеров на личната си страница