Днес ще бъде значително по-топло от обичайното за декември, с максимални температури от 12 до 17 градуса. Облачността през по-голямата част от деня ще бъде средна  и  висока. На изток и  северно от планините ще духа слаб до умерен вятър от югозапад, сочи метео предвиждането на vremeto.dir.bg.

Привечер облачността от северозапад ще се увеличи и през страната ще премине размит атмосферен фронт.

Вятърът в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад.
От запад на изток през нощта ще превали  дъжд, но количествата няма да бъдат съществени и до утре преди обяд валежите ще спрат навсякъде.
Сняг ще превали над 1600-1800 метра надморска височина.

В четвъртък минималните температури ще са от 3 до 8 градуса, на югоизток до 9-10.
Ще духа слаб западен вятър.

През деня облачността ще бъде незначителна. Максималните температури ще са от 10 до 15 градуса.

В петък облачността ще бъде променлива. Вятърът ще се ориентира отново от юг.
Минималните температури ще са от 2 до 7 градуса, а дневните от 11 до 17.

В събота температурите в началото на деня ще са от 5 до 12 градуса.
През деня ще има променлива облачност, отначало средна  и  висока, която от запад ще се увеличава  и  вплътнява.
Преди обяд ще остане без валежи.

Превалявания, отначало над западната половина на страната, ще започнат в следобедните часове и  до полунощ ще обхванат цялата страна.
След полунощ срещу неделя валежите в северозападните райони и Софийско ще преминат в сняг и до сутринта в столицата отново ще се образува снежна покривка с дебелина най-вероятно от 5 до десетина сантиметра.
 

Десетдневна прогноза от vremeto.dir.bg

Преваляванията по този процес на много места няма да бъдат съществени - до няколко литра на квадратен метър и в неделния ден ще спират навсякъде, с изключение на крайните североизточни райони, където до вечерта ще превалява слаб дъжд.

В неделния ден от северозапад ще нахлува студен въздух и с това ще бъде сложен край на продължителния декемврийски период с наднормени температури.
Облачността ще бъде променлива. Ще бъде ветровито, с умерен и временно силен северозападен вятър.

По изгрев слънце температурите ще са в доста широк интервал: от около нулата в Софийско, 3 до 5 градуса в западната част на Дунавската равнина и все още до 14-15 градуса в крайните югоизточни райони.

В ранния следобед температурите ще бъдат  в интервала от 1-2 градуса по  високите полета до 5-6 в Дунавската равнина  и  8 в крайните южни райони.

Понеделник ще започне със студено време и минимални температури от около минус 6-7 по високите полета (там при изясняване и стихване на вятъра  и  наличие на снежна покривка са възможни и стойности до минус 8, минус 10 градуса) до 1-2 градуса над нулата във ветровитите части на низините без снежна покривка.

През деня в понеделник ще има променлива облачност, а дневните температури ще са от около нулата по високите западни полета до 5 по поречието на Дунав и  6-7 в Тракия.
Ще остане ветровито.

На места в Рило-Родопската област ще превали слаб сняг.
През нощта срещу вторник слаб сняг ще вали  на места в югоизточната половина на страната.

Вторник сутрин ще бъде доста студено, с минимални температури по високите полета до минус 10, минус 12 градуса. 
В останалата, по-голяма част от страната минималните температури ще са от около минус 3 до плюс 1 градус.
През деня облачността над западната половина на страната ще намалява, а на изток ще остава по-често значителна.

Дневните температури ще бъдат от около минус 2 градуса в София до плюс 4 в низините.
Според предварителните прогнози, в седмицата преди Коледа, времето ще бъде с близки до, а в някои дни на места и малко под обичайните за декември температури. Слаби превалявания от сняг се очакват към сряда, но количествата валеж отново няма да бъдат значителни, с изключение на места в крайните югоизточни райони.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната