Многобройните противници на решителните действия на прокуратурата от различни политически и олигархични кръгове са изпаднали в паника от твърдостта, с която ръководената от главния прокурор Иван Гешев институция продължава битката не само с организираната престъпност на най-високо ниво, но и битовите престъпления, тормозещи обикновените хора с основна цел възстановяването на справедливостта в обществото.

Постигането на тази справедливост е сред главните приоритети на главния прокурор. Обвиняеми лица, не само от калибъра на обвинения в 19 престъплания Васил Божков и банкера-беглец Цветан Василев, а и всякакви НПО-та на чуждестранни хранилки, използват протестите, за да попречат на работата на прокуратурата и да предотвратят изправянето им пред българския съд.
 
През последните седмици, всички тези, които прокуратурата иска да изправи пред съда, полагат неистови усилия  да се спасят от  наказателна отговорност, да сринат независимостта на прокуратурата и отстранят нейния ръководител.

Няма да им се получи.

Няма да позволим дневният ред на дебата да се организира от участници в ОПГ. Няма да се откажем и да бъдем сплашени, е категоричният отговор на прокуратурата.