След като преди време президентът на Северна Македония Стево Пендаровски призна, че Гоце Делчев се е определял като българин и това е безспорен исторически факт, премиерът на страната Зоран Заев коментира днес, че е убеден, че  "Делчев и революционерите от този период се гордеят с постижението ни днес.

"На днешния ден, 4 февруари, е роден големият македонски революционер Гоце Делчев", това обяви Заев. Той подчерта, че визията на Делчев е мост, който свързва всички народи.

"Днес, на 4 февруари, денят на рождението на Гоце Делчев, почитаме и прославяме един от най-ярките герои на македонската държавност. Със своята всеотдайна борба и революционна дейност Делчев въплъти идеалите за свобода и социална справедливост, които днес са дълбоко вкоренени в нашата държавно-изграждаща традиция. Визията му днес се превръща в мост, който ни свързва с други нации в нашите съвместни усилия за обединена Европа:, каза премиерът.

“Убеден съм, че Делчев и революционерите от този период се гордеят с постижението ни днес, когато  направихме страната ни член на НАТО и когато сме на стъпка от поканата да започнем преговори с Европейския съюз”, каза още Заев, цитиран от Нова тв.
 
"В името на разбирането и сътрудничеството между народите, Гоце Делчев ни свързва и в чест на тази идея днес се прекланяме пред гроба на великия в църквата "Свети Спас", написа македонският премиер в своя Facebook профил.