Залятата с киселина Петя Стаевска е в стабилно състояние, може да се храни и говори. Но й предстоят изключително дълги и мъчителни процедури за възстановяване. Това заяви доц. Дора Танчева, началник на клиниката по изгаряния в "Пирогов" по Нова телевизия. Тя посочи, че очите на пострадалата Петя Стаевска не са засегнати, но има тежки изгаряния на главата, шията, лявата ръка и горната част на тялото.
Този вандалски акт, който води до обезобразяване, няма място в цивилизацията, заяви доц. Танчева. Тя изрази притеснение, че се увеличава броят на подобни инциденти /4-5 в годината/ и то от криминален характер, а не от битов или свързани с производството. 
Не може това да се превръща в практика и нашето общество да не реагира. Така коментира случилото се с Петя Стаевска друга пострадала жена от заливане с киселина -  Мария Бонева. На 11 ноември 2002 г. рекламната мениджърка на "Мегаталант" е залята със сярна киселина пред дома си в столицата. Получава кошмарни изгаряния по лицето и гърдите. Обезобразена е, с единия крак в гроба. В "Пирогов" й свалят кожа от гърба, за да покрият изгорелите участъци. Сега Мария Бонева призова за законодателни промени, свързани с регламентацията на продажбата на подобни вещества. Не може да се продава навсякъде киселина - по пазари, автосалони и т.н., заяви Бонева. Тя подчерта, че вече няма гаранция и за сигурността на децата ни, защото по думите й заливането с киселина се превръща в мода. Бонева призова МВР да предприемат действия и поне един извършител да бъде заловен. Тя каза още, че ще постави въпроса и пред президента на Франция Никола Саркози, с когото ще има среща на първи декември по повод връчването на награда на нейния личен лекар. 
Бонева предложи жените, обезобразени от заливане с киселина, да направят жива верига пред парламента, тъй като техният брой значително се е увеличил.  
Според Борис Ангелов, главен редактор на списание "Слава", е време полицията да се намеси и поне веднъж да се разкрие престъпление от такъв характер. Той каза, че е приятел с Петя Стаевска от седем години. Ангелов попита за каква сигурност може да се претендира, след като на толкова оживено място  като булевард „България”, в един от най-луксозните квартали на София  посред бял ден се случват подобни неща. /БЛИЦ