Старата целулозно-хартиена фабрика „Пиринхарт” и фабриката за фуражни дрожди край Разлог влизат в развлекателната индустрия. Двете запустели мощности не функционират от над пет години, но са само на 300 м от планираното първокласно голф игрище в с. Долно Драглище и тази близост им отваря големи възможности.
Новият собственик на имота „Пиринленд инвестмънтс” ЕАД (дъщерно дружество на „Пиринхарт” АД, част от „Алфа дивелопмънтс” ЕАД) започна да разчиства 688 дка, върху които ще развие концепцията си за развитие на терена. Събарят се над 130 рушащи се сгради и изоставените производствени халета. Разчистването е възложено на „Софстрой”, до шест месеца теренът трябва да добие естествен вид.
От строителната компания обещават отпадъците да бъдат напълно рециклирани. Ще ги използват за изграждането на инфраструктура и пътища.

За консултант на проекта е привлечена американската компания ERA (Economics Research Associates), световен лидер с 50-годишен опит в анализа и изготвянето на иновативни проекти, свързани с отдиха, свободното време и развлеченията. ERA е консултирала Disneyland, студиата Warner Bros., Universal Studios, Columbia Pictures и Twentieth Century Fox. Сред клиентите й са още The Coca Cola Company, NASA, British Airways, Getty Center в Лос Анджелис и британският The Tate. /БЛИЦ