Софийският градски съд поднови делото срещу Красимир и Николай Маринови-Маргините, но го насрочи за 16 септември. Бариерата този път се оказали четирите байпаса , които лекарите от "Токуда" поставили на сърцето на единия от подсъдимите - Иво Карагеоргиев. Неотдавна той е претърпял успешна операция. И според медицинската експертиза , за да се възстанови , са му необходими поне 6 месеца.
Разклатеното здравословно състояние на Карагеоргиев не за първи път спира делото. Освен от исхемична болест той страда и от язва. През август миналата година брат му Светлин, който беше обвиняем по същото дело, пък бе покосен от инфаркт.
От старта на процеса през 2006 година до сега са се провели 19 съдебни заседания. В само три от тях са били разпитани свидетели. В останалите се е обсъждало предимно здравето на обвиняемите.
На 31 октомври 2005 година прокуратурата повдига срещу братята Красимир и Николай Маринови, братята Иво и Светлин Карагеоргиеви и Веселин Тошев обвинения за подготовка за убийство на бизнесмените Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов, и о.р. ген. Любен Гоцев; участие в организирана престъпна група и за незаконно притежание на оръжие. /БЛИЦ