Проходът Троян-Кърнаре е затворен от близо час за автомобили с ремаркета заради натрупалия сняг. В момента снежната покривка по билото на боаза е около 15 см. Екипи на "Пътно поддържане"-Троян опесъчават заледените места в северния участък. Забранено е движението на автомобили с ремаркета и в старопланинската пътна отсечка между селата Шипково и Рибарица, съобщиха днес в Троян от дежурния екип към местната Община.
35 млн. лв. отпусна Националната агенция "Пътна инфраструктура" за поддръжката на 735-километровата републиканска пътна мрежа на територията на област Ловеч тази зима. "Пътстрой" АД - Ловеч и "Пътприбор" - Троян с общо 140 машини ще отговарят за проходимостта й при зимни условия, заяви Галя Христова от пресцентъра на областната администрация.

Според нея в местните ЦСМП в Троян, Ловеч и Тетевен вече са разпратени високо проходими реанимационни санитарни автовозила 4х4. Автомобил "Ланд-Ровър" пък е осигурен за Община-Летница заради традиционните снежни навявания околовръст села Крушуна и Горско Сливово.
Определени са и т.нар. областни денонощни координатори по зимното поддържане. Във всички общини от областта са осигурени необходимите количества горива за училищата, детските градини и социалните заведения. Избрани чрез конкурси са и фирмите, които пък ще се грижат за почистването на населените места в областта. Извършена е профилактика на съоръженията на електропреносната и "В и К"-мрежите, а за всички пътища в Ловешко са осигурени пясък, сол и луга. От община Троян изказаха опасения, че тази година пясъкът е по-едър и би могъл да предизвика проблеми с канализационната мрежа в планинския град. /Гергана Димитрова, БЛИЦ