Когато Тара Джейн Лангстън беше хоспитализирана с коронавирус, тя и нейното семейство бяха изправени пред ужасно изпитание.


А след това травмата се засили от онлайн троловете, които наводниха имейла на семейството със съобщения, обвиняващи ги в измама.

Ричард Лангстън, съпругът на Тара Джейн, заяви, че неоснователни твърдения в интернет определят като фалшив широко споделян видеоклип, в който тя описва опита си с болестта.

„Това ме накара да поставя под съмнение човечеството“, каза Лангстън от дома си в Мидълсекс, където се самоизолира с децата си. „Как хората могат да бъдат толкова негативни? Просто няма смисъл.“

Лангстън разказва, че 39-годишната му жена била здрава и енергична майка на две деца преди да се зарази с вируса и да бъде приета в реанимация на местната болница, пише BG VOICE.

Тя се почувствала зле миналия понеделник и била откарана в болница, след като се обадила на спешния телефон. Медицинският персонал и казал, че има белодробно възпаление и й изписали антибиотици, като я изпратили вкъщи.

Лангстън оприличава състоянието на съпругата си с махало, като тя ту се чувствала по-добре, ту се влошавала.

При поредното влошаване те се обаждат отново на спешния телефон, а линейка е изпратена едва, когато състоянието й е тежко. “Беше ужасяващо преживяване”, разказва той.

След като е диагностицирана с Covid-19, Тара Джейн изпраща видео в Whatsapp група с нейните колеги. Сестра й, Никол Попи Кийтли, разказва:

“Един от хората, с които тя работи го сподели. Никога не я е питал или казал, колко популярно е станало, докато тя беше в болница.”

Във видеото, което е гледано десетки хиляди пъти Лангстън казва: “Ако някой мисли да рискува, просто ме погледнете.

Аз съм в интензивното отделение. Не мога да дишам без това. Те трябваше да вкарат това в артерията ми. Имам абокат, друг абокат и катетър.

Вече съм 10 пъти по-добре сега, отколкото бях преди … Ако някой все още пуши, спрете цигарите, казвам ви, нуждаете се от белите си дробове. И моля, не рискувайте, защото може наистина да стане много лошо “

Лангстън се радва, че е дал телефона на жена си, когато линейката пристигна, за да я закара в болница.

„Тя иначе не би имала никаква комуникация с нас. Днес говорих с нея и тя се справя много по-добре “, каза Лангстън. „Тя не е имала посетители и е направила всичко това сама.“

Той се гордее невероятно със съпругата си и вярва, че много добро ще се случи от споделянето на видеоклипа от нейното преживяване с коронавирус. „Много хора се занимават с бизнеса си и не мислят, че има последствия, но след това се свързват с нас, като казват, че видеото е променило решението им.“