Правим проверки навсякъде и поддържаме връзки с най-големите търговски вериги. Това заяви по време на инспекцията си на столичния пазар"Димитър Петков" здравният министър Кирил Ананиев.

"Вътре в самия магазин, самите търговски вериги организират спазването на изискванията, а навън вече, с помощта и на органите на реда, се спазва дистанция от метър и половина-два", смята той.

"И тук на пазарите се спазват мерките, но пазарът е особено място за пазаруване Досега я нямаше тази организация, която я създадохме", заяви Ананиев.

"Понякога се струпват хора, за да вземат някой домат или краставичка", коментира още положението на пазарите той.

"На Великден – и четирите дни, пазарите остават затворени. Затова сега обаче правим тези обиколки. Ако установим, че се спазват всички правила, ще гледаме възможно най-скоро след Великден да ги отворим", заяви уверено той.

"Тържищата, там където се продава, съгласно моята заповед – животинска и неживотинска продукция, плодове, домати и краставици, ще работят. Целта е да съхраним здравето на хората. Трябва да се намери необходимия баланс и него търсим в момента“, добави той.